2010. június 13., vasárnap

Hol vannak a gyökereid?

- ez a kérdés merült fel bennem a minap, és feltettem a férjemnek is. A válasz magától értetődő volt: a Mennyben! Gyökereink Isten országában vannak, nem ebben a világban. Isten országának a polgárai vagyunk, nem e világé. Mert bár e világban élünk, de nem e világ szerint. Kitörettünk a vadolajfából (a földi nemzetségünkből) és beoltattunk a szelíd olajfába, a mennyeibe, kitörettünk a földi nemzetségünkből, és beoltattunk a Krisztusiba. (Róm 11:17)


Jézus a szőlőtő, és mi rajta a szőlővesszők (Ján 15:5), Ő a gyökerünk, amely a Mennyhez kapcsol. Az Ige így mondja: És viszont Ésaiás így szól: Lészen a Jessének gyökere, és aki felkel, hogy uralkodjék a pogányokon; ő benne reménykednek a pogányok. (Róm 15:12 ) Én Jézus ...vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag. (Jel 22:16)

Tehát akinek Jézus Krisztus az Ura, annak a gyökere a Mennyben van! S vajon lehet-e két helyen a gyökerünk? Nyilvánvalóan nem! Nem lehet szeretni e világot is, és Istent is. Nem lehet egyszerre a világnak is, és Istennek is barátja lenni. Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz. (Jak 4:4És így persze a saját magáé is...


Aki e világhoz és a mennyhez is ragaszkodik, gyökerezik - az kételméjű, kételkedő emberré válik. Aki bár ismeri Isten Igéjét, Isten akaratát, mégis az érzékszervei "jelentését" fogadja el, aki nem a Szent Szellem vezetésében jár - mert nem is tudna -, hanem a test szerint, a világ programja szerint. Így azonban nem lehet győzni (mint ahogy Izrael sem tudott győzni, amikor a 12 kiküldött emberből csak ketten ragaszkodtak Isten ígéretéhez, és kivül rekedtek Kánaán földjén)!


Tehát fontos, hogy Menny-tudatú emberek legyünk, akik Istennel járnak, hit által élnek, és a Szent Szellem vezetésére hagyatkoznak. Ez a mi részünk! Ne adjuk alább!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése